ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

Στο απολιθωμένο Δάσος της Νεάπολης
  
Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο της Φύσης. Και όμως. Ο πολύς κόσμος αγνοεί την ύπαρξη του Απολιθωμένου δάσους της Νεάπολης.


ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Βαγγέλης Στρουμπουλης

ΤΗΛ 6934918081


Εκεί που οι Κολυμπήθρες της Πάρου «συναντούν» ένα παράξενο σεληνιακό τοπίο με υπέροχα τυρκουάζ νερά να σε περιτριγυρίζουν και να σε καλούν να βουτήξεις. Καμία σχέση με μια τυπική παραλία.
Στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης βρέθηκαν πολλά ίχνη αυτού του σπάνιου απολιθωμένου δάσους. 
 Το ερευνητικό πρόγραμμα και οι εργασίες αποκατάστασης αποκάλυψαν, πράγματι, στην περιοχή που εστιάζουμε φοίνικες, καρπούς και ρίζες φοινίκων αλλά και πανίδα ρηχών νερών όπως μαλάκια, οστρακώδη, εχίνους κλπ. 
Αλληλεπίδραση πολλών γεωλογικών φαινομένων μέσα στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών οδήγησε στη δημιουργία αυτού του έργου της Φύσης το οποίο με τη μορφή γεωπάρκου αποκαλύφθηκε και διαμορφώθηκε με σειρά εργασιών [καθαρισμός – αφαλάτωση – στερέωση – συγκόλληση/σύνδεση τεμαχίων – υδροφοβίωση]. Η διάσωσή του από τις πάσης φύσεως φθορές και ιδιαίτερα από τον ανθρώπινο παράγοντα παραμένει μέγα στοίχημα.

Το Απολιθωμένο Δάσος είναι ένα μοναδικό από πολλές απόψεις φυσικό μνημείο. Απομακρυσμένο από τις κατοικημένες περιοχές και συστατικό της άγριας φυσιογνωμίας του Κάβο Μαλιά, είναι από τα επισκέψιμα σημεία πέντε αστέρων για όσους βρεθούνε στο Δήμο Μονεμβασίας. Σημειώστε το.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Βαγγέλης Στρουμπουλης

ΤΗΛ 6934918081